Robsy fittség, mozgás, sport mozdulat tesztelő és mérőrendszerek.


1. Robsy Fitt mérőrendszerek.

Ennek a számítógépes mérő-elemző rendszernek az a fő célja, hogy egy adott fitt teszt, ügyességi gyakorlat, mozdulatsor kapcsán különböző szenzorok segítségével megállapítsuk az idő, sebesség, frekvencia jellemzőit az adott mozdulatsornak. Ezekhez a mérések során sokféle kifejlesztett szenzormodul áll rendelkezésünkre a különböző mozgástípusokhoz optimálisan alkalmazkodva, ezek közül a legfontosabbak az alábbiak:
- nyomógomb
- nyomóvonal (pl. egy rugalmas 6-10 mm átmérőjű cső)
- érintő
- optikai
- rezgés érzékelők.

Ezen szenzorokra épülve a Robsy Fitt mérőprogrammal a legkülönbözőbb fittség, állóképesség, erőnlét, ügyesség felmérő gyakorlatok, tesztek állíthatók össze. A mozdulatsorok, az egyes mozgási elemek számos verzióban kitalálhatók, variálhatók, természetesen a már meglévő szabványos nemzetközi, vagy hazai fittségi felmérési tesztekhez is alkalmazható ez a méréstechnika. Néhány fontosabb feladat, teszt alaptípus témakör a következők lehetnek:
- ingafutás
- lapérintés
- ugró gyakorlatok
- kéz, láb körzések, lengetések
- labda dobás vagy rúgás falra, palánkra
- labda passzolási gyakorlatok.

A méréseket követően a mért fő jellemzőket kiértékelhetjük a kapott adatok kapcsán, ezek időbeli eloszlását egy grafikán láthatjuk a számítógép monitorán. Az egyes mérési tesztekhez tartozó adatokat elmenthetjük, és később visszanézhetjük, összehasonlíthatjuk azokat. Erre láthatunk példát ingafutás kapcsán 3 játékos esetében az alábbi képen:
A fentiek alapján ezt az újdonság jellegű Robsy Fitt mérőrendszert hasznosan alkalmazhatja szinte minden testnevelő tanár, edző, emberi mozgásdinamikával, motoros képességekkel foglalkozó szakember, kutató.


2. Labda sebesség, reakcióidő, erő mérőrendszerek.

Az egyik nagy és látványos témakör, amikor az eldobott, elrúgott, megütött labdának vagy a mozdulatot végző testrésznek (kézfej, lábfej, ...) a maximális csúcssebességét mérjük. Különleges szenzortechnikámmal, mérőprogramommal lehetőség van a teljes mozgáspálya út vagy sebesség függvényének a felvételére, és bemérésére is. A Love game tenisz klub pályán Krammer Zoltán teniszező kipróbálta néhány alapütés kapcsán a Robsy tenisz szerva labdasebesség mérés applikációját, erről az eseményről készült az alábbi videó.

Tennis serve video
Tenisz szerva labdasebesség mérés. (video 3.4 Mb)


A teljesség igénye nélkül néhány konkrét alkalmazás:
- labda sebesség mérések /rúgás, gurítás, dobás, ütés, .../
- haladási sebbeség mérések /sprintfutás, kerékpár, motor, autó, .../
- mozdulat sebesség, reakcióidő mérések /foci, vívás, karate, ökölvívás, .../
- erőkifejtés mérések /dinamikus és statikus erőelemek: ütés, rúgás, nyomás,../


Fő technikai paraméterek:
- sebességmérési tartomány: 0.1 - 300 km/h
- erőmérési tartomány: 1 - 1000 kp
- reakcióidő mérési tartomány: 0.001 - 15 s


Komoly érdeklődés esetén szívesen tartok bemutatót, hogy Ön is meggyőződjön a rendszer sokrétű alkalmazásáról, és az igen kedvező teljesítmény/modularitás/ár tényezőről.


KÉPGALÉRIA

Speed optical sensor Speed measurement result 4 position touch modul for reaction time measurement

Football speed measuring video Reaction time measuring video Beat force measuring video

Vissza a főoldalra

Home